Blog: Hoe is het om bij Fier te wonen?

Afbeelding bij blog Ravi

Eén van de jongens van Ravi schreef een blog over zijn ervaringen bij Fier. Lees mee hoe het voor hem is om bij Fier te wonen. 

Ik zit hier nu bijna een jaar en wil jullie vertellen over mijn ervaring binnen Fier op de jongensgroep.
Toen ik binnenkwam moest ik wel heel erg wennen. Ik heb in het begin iedereen lopen testen en doen. Ik zag met de tijd dat deze personen wel het beste met mij voor hebben. Naarmate ik serieuzer naar mezelf wou kijken, zag ik ook in dat ik de enige ben die kan veranderen en niet iemand anders.

Ik volgde verschillende therapieën en zag progressie. Natuurlijk verander je niet je hele ik in een paar maanden tijd. Hier gaat jaren in zitten, maar ik heb het er wel voor over.

Naast al deze dingen ga ik ook nog naar school en werk. Soms is dit wel moeilijk te combineren. Daarom is het nodig om te kijken wat prioriteit is. Ik heb gekozen voor school, omdat dit wel een van mijn laatste kansen is.

Wat ik wel echt gemerkt heb, is dat je duidelijk moet zijn over wat je wil. Zolang je dat niet doet, doe je in principe maar wat hier en daar.

Nu ik wat serieuzere dingen heb gezegd, wil ik het ook hebben over al de leuke dingen. Ik heb heel veel leuke dingen gedaan, zoals uitjes naar bossen, restaurants etc. Ook zijn we met de groep op vakantie geweest, erg leuk. Ik heb genoeg leuke herinneringen gemaakt hier bij Fier. Ik hoor vaak mensen zeggen dat het hier niet leuk is enzo. Maar ik heb er het beste van kunnen maken. Vaak ging ik met een paar groepsgenoten ook voetballen. Kortom, een achtbaan waar ik in heb gezeten. 

Deel dit artikel: