chat

Blog: Hoe is het om bij Fier te wonen?

Gepubliceerd op 29 december 2021
Blog: Hoe is het om bij Fier te wonen?

Eén van de jongens van Ravi schreef een blog over zijn ervaringen bij Fier. Lees mee hoe het voor hem is om bij Fier te wonen. 

Ik zit hier nu bijna een jaar en wil jullie vertellen over mijn ervaring binnen Fier op de jongensgroep.
Toen ik binnenkwam moest ik wel heel erg wennen. Ik heb in het begin iedereen lopen testen en doen. Ik zag met de tijd dat deze personen wel het beste met mij voor hebben. Naarmate ik serieuzer naar mezelf wou kijken, zag ik ook in dat ik de enige ben die kan veranderen en niet iemand anders.

Ik volgde verschillende therapieën en zag progressie. Natuurlijk verander je niet je hele ik in een paar maanden tijd. Hier gaat jaren in zitten, maar ik heb het er wel voor over.

Naast al deze dingen ga ik ook nog naar school en werk. Soms is dit wel moeilijk te combineren. Daarom is het nodig om te kijken wat prioriteit is. Ik heb gekozen voor school, omdat dit wel een van mijn laatste kansen is.

Wat ik wel echt gemerkt heb, is dat je duidelijk moet zijn over wat je wil. Zolang je dat niet doet, doe je in principe maar wat hier en daar.

Nu ik wat serieuzere dingen heb gezegd, wil ik het ook hebben over al de leuke dingen. Ik heb heel veel leuke dingen gedaan, zoals uitjes naar bossen, restaurants etc. Ook zijn we met de groep op vakantie geweest, erg leuk. Ik heb genoeg leuke herinneringen gemaakt hier bij Fier. Ik hoor vaak mensen zeggen dat het hier niet leuk is enzo. Maar ik heb er het beste van kunnen maken. Vaak ging ik met een paar groepsgenoten ook voetballen. Kortom, een achtbaan waar ik in heb gezeten. 

Gerelateerde artikelen

'Van hoe ver je ook moet komen, je kunt dit'

Toen ik 10 jaar geleden bij Fier terecht kwam was er niemand die dacht dat ik ooit mijn "shit together" zou krijgen. Ik was in de problemen gekomen en via mijn reclasseringsambtenaar was ik bij Fier t...

Lees meer

Printcampagne tegen jongensuitbuiting

Printcampagne tegen jongensuitbuiting

'Dagelijks worden in Nederland zo’n 1500 minderjarige jongens  misbruikt, geronseld, mishandeld en bedreigd. Een verborgen probleem dat in stand wordt gehouden door angst, schaamte en t...

Lees meer

‘Het was een vreselijke dag'

‘Het was een vreselijke dag'

Renald Majoor (35) werd op zijn twaalfde misbruikt door zijn teamleider in de jeugdopleiding van voetbalclub Vitesse. Twintig jaar lang zweeg hij. Nu heeft Renald een eigen stichting waarmee hij wil z...

Lees meer

Op zoek

Op zoek

Jitske is lid van de Cliëntenraad. Voor de website van Fier schrijft ze blogs.

Lees meer