chat

Blooming Bakery Capelle ontvangt €1.000 van Soroptimistclub Voorne-Putten/Rozenburg

Gepubliceerd op 11 januari 2021
Blooming Bakery Capelle ontvangt €1.000 van Soroptimistclub Voorne-Putten/Rozenburg

De Soroptimisten Voorne-Putten/Rozenburg boden onlangs een cheque aan voor onze sociale onderneming Blooming Bakery. De gift van  €1.000 komt ten goede aan de tweede vestiging van Blooming Bakery, in de gloednieuwe Veilige Veste van Fier in Capelle.

Ondanks de tegenslagen in het fundraisen door het coronavirus, waardoor de geplande fair om geld op te halen niet door kon gaan, heeft deze club daadkrachtige vrouwen toch dit prachtige bedrag voor ons weten te realiseren. Hoe? Door creatief te zijn en veel kleinere individuele acties op te zetten. Zo werden er etentjes voor vrienden en familie georganiseerd, werd er kleding verkocht via Marktplaats en werd zelfs het frituurvet van het Chinese restaurant van een van de leden ingezameld en ingeleverd tegen vergoeding. Eigenlijk heeft ieder lid binnen de club haar eigen crowdfunding actie opgezet om ons te steunen.
 
Dat raakt ons en daarvoor zijn wij dankbaar. Maar vooral het doorzettingsvermogen en de creativiteit van de Soroptimisten zijn voor ons ook echt een bron van inspiratie! Juist in moeilijke tijden zoals nu is het zo waardevol om ons aan elkaar te blijven verbinden en de meeste kwetsbaren in onze samenleving niet uit het oog te verliezen.
 
Dromen najagen
Bij Fier zetten we alles op alles om slachtoffers van geweld in een afhankelijkheidsrelatie weer rechtop te zetten, gericht op een toekomst waarin ze hun dromen kunnen en durven najagen. Naast veilige opvang en traumabehandeling zetten we stevig in op participatie, onderwijs en werkervaring, onder andere in onze sociale onderneming Blooming Bakery.
 
In de bakkerij leren de slachtoffers van mensenhandel, huiselijk en seksueel geweld, onder begeleiding van leermeesters en ondersteund door vrijwilligers, de kneepjes van het vak en krijgen ze de kans om hun eigen kwaliteiten en potenties aan te boren en succeservaringen op te doen. Wij zien het als noodzaak om de meiden die opgevangen worden, successen op te laten doen in het ‘normale leven’; ze moeten zich kunnen gaan redden in de maatschappij. Alleen dan kan zorg duurzaam zijn.
 
Voor alles wat wij onze cliënten aanbieden op het gebied van maatschappelijke participatie, waaronder Blooming Bakery, zijn wij afhankelijk van giften. Wij zijn daarom zeer dankbaar met de cheque die wij in december 2020 kregen aangeboden door de Soroptimisten.

Ook in 2021 zullen deze krachtige vrouwen Blooming Bakery blijven steunen. Mede namens alle deelnemers van Blooming Bakery bedanken wij Soroptimisten Voorne-Putten/Rozenburg voor hun support!
 
 

Gerelateerde artikelen