Eerste tienermoederhuis op Aruba geopend

Foto opening tienermoederhuis Aruba

Stichting Casa Cuna Progreso opende op 3 oktober jl. onder grote belangstelling Cas Diet Booi, het eerste tienermoederhuis van Aruba. 

Samen knipten zij het lint door: voorzitter van het bestuur Carlos Albertus, Fierdirecteur Linda Terpstra en directeur van stichting Casa Cuna Progreso Renate van Dongen. Daarmee was het tienermoederhuis officieel geopend. Onder de genodigden waren onder andere premier van Aruba Evelyn Wever-Croes en minister van Sociale Zaken en Arbeid Glenbert Croes, maar ook de ketenpartners uit het sociale veld. Voor voormalig bestuurslid van SCCP Diet Booi, grondlegger van het idee voor een tienermoederhuis op Aruba, was het een grote verrassing dat het huis naar haar is vernoemd. 

Het tienermoederhuis biedt op dit moment opvang aan maximaal vier jonge moeders tussen de 13 en 23 jaar oud. Het huis biedt ruimte aan maximaal twee kinderen per tienermoeder en bevindt zich op het terrein van kindertehuis Casa Cuna. Een team van pedagogisch hulpverleners staat klaar om de jonge moeders bij te staan, te trainen en te begeleiden in hun weg naar zelfstandigheid, waarin veel persoonlijke aandacht zal zijn voor de moeder-kind relatie. Het huis biedt psychosociale hulpverlening aan de jongeren en werkt systeemgericht met het netwerk rondom de moeders. Vanaf 14 oktober kunnen de eerste moeders en kinderen hun intrek nemen in het gloednieuwe gebouw. 

De hulpvraag van tienermoeders is op Aruba groot. De organisatie streeft er dan ook naar om in de toekomst meer jonge moeders en hun kinderen te kunnen helpen. Van Dongen: ‘Onze kinderen, tieners, zijn onze toekomst. Ieder van hen heeft het recht om zorg, hulp, begeleiding te krijgen zodat ze een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan’.

Deel dit artikel: