Fier doet mee aan Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa

Gepubliceerd op 28 januari 2018
Fier doet mee aan Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa

Leeuwarden is dit weekend officieel Culturele Hoofdstad van Europa geworden. Dit jaar vinden er honderden culturele evenementen van professionele organisaties en amateurs  door heel Friesland plaats met als thema Iepen Mienskip (open gemeenschap). De cliënten  van Fier die tijdelijk in de specialistische opvangvoorzieningen van de Veilige Veste in Leeuwarden verblijven, maken deel uit van deze open gemeenschap.

Cliënten doen mee aan projecten HOLSTMEER, DNA2018 en 8ste dag

Van 10 februari tot en met 15 april spelen zij de hoofdrol in de uitverkochte theaterdrieluik HOLSTMEER. Met dit ervaringstheater wil Fier, samen met  de politie, district Fryslân, Penitentiaire Inrichting Leeuwarden en theatergezelschap De Jonge Republiek het onzichtbare zichtbaar maken. Theaterdrieluik HOLSTMEER is opgenomen in het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

DNA2018
In het Stadhuis van Leeuwarden staat het kunstobject DNA2018. Tienduizenden reageerbuisjes vertellen het verhaal van Leeuwarden en haar bewoners. Wie goed zoekt, vindt in dit object de verhalen van de cliënten van Zahir.

8ste dag
Geluid, dans, sport, bouwwerken en optredens vormen op 8 juli 2018 een gigantisch schouwspel in Leeuwarden dat duizenden mensen tegelijkertijd in beweging brengt. De cliënten van Fier maken met hun eigen talenten, dromen en ambities deel uit van dit toneel.

Lees ook:

Culturele samenwerking Fier, politie en PI Leeuwarden
Niets is onmogelijk
Alles past in een reageerbuisje
Cliënten van Fier exposeren in Provinciehuis Fryslân
Expositie 'Lelijk bestaat niet'