Fier en A House of Happiness vieren samenwerking met oranje lunch

Gepubliceerd op 11 september 2019
Fier en A House of Happiness vieren samenwerking met oranje lunch

Leeuwarden – Deze week vierden Fier en A House of Happiness hun duurzame samenwerking met een feestelijke lunch. De organisaties richtten twee jaar geleden samen sociale onderneming L.A.P. Atelier op.
 

Oranje thema

Aanleiding voor het oranje thema van de lunch waren de Koninklijke Onderscheidingen die eerder dit jaar werden uitgereikt. Op 24 mei jl. tijdens het 25-jarig bestaan van zorgprogramma Asja, werd Fierdirecteur Linda Terpstra benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dezelfde dag waarop Royal Vriesco | A House of Happiness haar Koninklijke predicaat ontving tijdens het 100-jarig bestaan van het bedrijf.
 
Bij dit 100-jarig bestaan werden gasten verzocht geen cadeaus mee te brengen, maar een donatie te doen aan drie gekozen goede doelen. Ook voor het L.A.P. Atelier werd een mooi bedrag opgehaald. Tijdens de oranje lunch is de cheque feestelijk overhandigd.
 

L.A.P. Atelier

L.A.P. staat voor liefde, aandacht en progressie. Het naaiatelier helpt jonge vrouwen, slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld in hun stappen naar zelfstandigheid. Zij doen hier werkervaring op en leren weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en in de toekomst. Inmiddels hebben tien vrouwen een betaalde baan gevonden en zijn er drie met een opleiding begonnen.

Het L.A.P. Atelier gaat voor duurzame en verantwoorde producten: bij de vervaardiging worden enkel kwalitatieve reststoffen van de gordijnproductie gebruikt.

Op de foto: directeurs Linda Terpstra (Fier) en Johanna Jorritsma (A House of Happiness) met de cheque voor het L.A.P. Atelier

Directeurs Linda Terpstra (Fier) en Johanna Jorritsma (A House of Happiness) met de cheque voor het L.A.P. Atelier