chat

Fier Summerschool gaat door

Gepubliceerd op 16 juli 2020
Fier Summerschool gaat door

Lange tijd leek het erop dat de coronacrisis roet in het eten zou gooien voor ons jaarlijkse educatieve zomerprogramma. Maar door de versoepelingen is een Summerschool deze zomer tóch mogelijk. Binnen enkele weken werd een programma op poten gezet in het teken van kunst en cultuur.

De Summerschool is in het leven geroepen om de zomer voor jongeren die bij Fier doorbrengen op een actieve en inspirerende manier in te vullen. Dit jaar vindt de zevende editie plaats. Nieuw deze keer is de samenwerking met de onderwijsinstellingen achter de Fierschool, het Friesland College en RENN4. Niet alleen de jongens en meiden die bij Fier in de opvang wonen, mogen meedoen, maar óók studenten.

Met financiële steun van het Crisisfonds*, Stichting het Old Burger Weeshuis en Zonta Club Rotterdam is het dit jaar mogelijk om de deelnemende workshopleiders een bescheiden vergoeding aan te bieden. Projectcoördinator Abel de Grefte: ‘Onze workshopleiders zijn veelal kunstenaars en andere zelfstandig ondernemers in de cultuursector. Zij hebben het door de coronacrisis niet gemakkelijk en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Het is heel fijn dat we daar met deze Summerschool een kleine bijdrage aan mogen leveren.’

De Summerschool loopt van 6 juli t/m 6 augustus en biedt weer een scala aan inspirerende en creatieve activiteiten zoals schilderen, fotografie, zang, dans, improvisatietheater, boksen, suppen, bakken, rappen en muziekproductie.

*Het Crisisfonds maakt zomeractiviteiten mogelijk voor meer dan 10.000 kinderen in kwetsbare thuissituaties, (pleeg)gezinnen, de vrouwenopvang en tehuizen. Het Crisisfonds is een initiatief van Stichting Kinderpostzegels, Augeo Foundation en Stichting Het Vergeten Kind.

Gerelateerde artikelen