Linda Terpstra legt bestuursfunctie bij Fier neer

Linda Terpstra heeft per 1 oktober 2023 haar werkzaamheden als bestuurder van Fier neergelegd. Linda is vanaf 2001 betrokken bij Fier; vanaf 2005 als bestuurder. Samen met Anke van Dijke bouwde ze de indertijd kleine stichting in Leeuwarden uit tot het landelijk expertisecentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties, met vestigingen in Friesland en Rotterdam-Rijnmond. Aangezien er nog geen tweede bestuurder is benoemd, blijft Linda actief op enkele strategische dossiers. Linda vormde een collegiaal bestuur met Anke van Dijke, die aanblijft als bestuurder van Fier.

Zij geeft aan dat ze ‘veel vertrouwen heeft in het talent en de leiders binnen Fier. Ik stop met een functie en een rol, maar niet met sociale impact maken’.

Linda is aangeraakt door onrechtvaardigheid, door de (jonge) mensen die een beroep doen op Fier; de kinderen, jongeren, volwassene en gezinnen die kampen met de gevolgen van geweld. Haar ambitie: dit hardnekkige probleem in onze samenleving aanpakken. En daarvoor deed ze wat nodig is. Fier is hierdoor uitgegroeid tot een beweging, het is geen statische organisatie maar een platform voor de best mogelijke zorg, innovatieve ideeën, projecten, initiatieven met allemaal hetzelfde doel: een samenleving zonder geweld. Dat maakte Linda een bijzondere leider: binnen en buiten Fier.

14 september werden tijdens het symposium ‘Waardengericht versus systeemgericht werken’ door verschillende mensen mooie woorden voor Linda gesproken, waarbij er ook inhoudelijk interessante bijdragen waren binnen het thema. 20 september namen we als medewerkers afscheid van Linda en werd er zelfs een heuze linde voor Linda onthuld in de tuin van Fier Leeuwarden.
‘Voor mij zijn dit dagen met een gouden randje’, aldus Linda.

Deel dit artikel: