Orange the World gaat weer van start, wees erbij!

Van 25 november tot en met 10 december kleurt de wereld oranje voor Orange the World. Orange the World is een initiatief dat volledig aansluit bij de missie van Fier: het stoppen en voorkomen van geweld én hulp bieden bij de gevolgen van geweld. Daarom doen we ook dit jaar weer mee aan de campagne, want ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een groot probleem. Het thema van dit jaar is Veilig, overal en altijd, met een focus op medestanderschap. Hierbij willen we je op de hoogte stellen van alle acties die Fier op de planning heeft staan rondom Orange the World en je tevens daarvoor uitnodigen!

Regionale aftrap Orange the World Friesland

Orange the World begint eigenlijk op 25 november, maar we trappen ‘m in Sneek af op 24 november! Vanaf 16.00 uur is Fier samen met o.a. Sociaal Domein Fryslân, Veilig Thuis, GGD Fryslân, Stichting Sociaal Collectief Súdwest-Fryslân en Gemeente Súdwest-Fryslân aanwezig op het Schaapmarktplein in Sneek.

Daar vindt o.a. de première plaats van de video die Fier heeft gemaakt over #medestanderschap. Daarna ook te vinden op onze socials, dus hou ons in de gaten. Ben je er de 24e ook bij in Sneek?

Verder op het programma van de aftrap:

 • Daisy Veenstra, de rappende psycholoog
 • Line draagt haar gedicht voor over haar ervaring met misbruik
 • Koor de Reade Hoeke zingt liederen
 • Wandeling naar de Waterpoort om 16.45 uur
 • Wethouder Marianne Poelman
 • Het oranje verlichten van de Waterpoort

Expositie Beeldschoon

Op zaterdag 25 november om 16.00 uur opent Linda Terpstra van Fier de expositie Beeldschoon in galerie DIG IT UP in Rotterdam. Beeldschoon is een expositie die bestaat uit achttien torso’s die gemaakt zijn door cliënten van Fier Rotterdam. Iedere torso laat een uniek verhaal zien. Een verhaal over trauma, verdriet, en angst. Maar ook een verhaal over herstel, zelfacceptatie en vertrouwen in de toekomst. Wees welkom!

Beeldschoon is van 25 november tot en met 9 december te bezichtigen op woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur bij galerie DIG IT UP, Nieuwe Binnenweg 13B in Rotterdam.

En verder…

 • De Veilige Vestes in Leeuwarden en Rotterdam-Rijnmond worden 16 dagen lang oranje verlicht.
 • Een heuse Orange the World-oranjekoek van onze eigen Blooming Bakery. Nu al gemakkelijk te bestellen als brievenbuspakketje en zo steun je direct onze sociale onderneming!
 • Op 24 november vindt de officiële opening van Rotterdam plaats in de Doelen Studio, georganiseerd door het platform Stop Geweld Tegen Vrouwen.
 • Op 29 november gaat er een nieuwe aflevering van de Fiercast live. Tessel ten Zweege schreef het boek Femicide, tot de dood ons scheidt, wat onlangs is uitgekomen. Host van de Fiercast Maarten Jan ging met haar in gesprek over haar boek. Waarom blijft femicide zo’n onderbelicht onderwerp in Nederland? Binnenkort te beluisteren via alle bekende podcast-apps. Volg ons alvast om de aflevering niet te missen!
 • Tijdens het kennissymposium Stop geweld tegen vrouwen – stop femicide komen diverse ervaringsdeskundigen en experts aan het woord, waaronder Gerda de Groot, expert intieme terreur van Fier. 30 november in Kunsthal Rotterdam.

Wees van harte welkom!

Deel dit artikel: