WATCH Nederland krijgt € 15.000,- van Terre des Hommes Leeuwarden

Gepubliceerd op 21 februari 2018
WATCH Nederland krijgt € 15.000,- van Terre des Hommes Leeuwarden

De Terre des Hommes winkel van Leeuwarden reikte dinsdag een cheque uit aan WATCH Nederland in de Veilige Veste te Leeuwarden. € 15.000,- is nog maar het begin. De winkel van Terre des Hommes, gerund door vrijwilligers, verkoopt dit gehele jaar alle tweedehands kwaliteitsproducten voor het samenwerkingsproject van zorginstelling Fier en het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel: WATCH Nederland.

Gideon van Aartsen, onderzoeksjournalist van Terre des Hommes, en Carolien Kooi, projectleider WATCH, leggen uit wat WATCH Nederland doet. WATCH Nederland stopt seksuitbuiting van minderjarigen door de markt van loverboys in Nederland kapot te maken. WATCH Nederland frustreert de vraagkant, want zolang er vraag is, is er aanbod. WATCH Nederland spoort loverboys en hun klanten op door gebruik te maken van web crawlers, nepadvertenties, lokprofielen en prive´- detectives. Het doel is commercie¨le, seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland te stoppen, zoals Terre des Hommes dat ook in andere delen van de wereld doet. Loverboys worden opgespoord, klanten worden gewaarschuwd en slachtoffers worden opgevangen.

Mensen die het vermoeden hebben van seksuele uitbuiting van een minderjarige kunnen dat melden bij WATCH Nederland via mail, chat of telefoon 088-2080044. Meer info www.watchnederland.nl.
De Terre des Hommes winkel in Leeuwarden is gevestigd aan De Schrans 143.