
Het verhaal van Piet
Mijn moeder runde het pension en deed alles. Ze hield het schip drijvend. Daarom ben ik misschien ook wel zo trots op mijn samenwerking met Fier, die vrouwen er weer bovenop helpt.
Op deze pagina kun je informatie vinden over hoe de organisatie van Fier eruit ziet. We willen op deze manier laten zien dat Fier een professionele organisatie is en wat de structuur van Fier als stichting is. Ook vertellen we meer over het financieel beleid van Fier, de ANBI-status en kun je de jaarverslagen vinden.
Fier heeft een tweehoofdige Raad van Bestuur (RvB). De Raad van Toezicht (RvT) en de RvB werken nauw met elkaar samen. De RvT van Fier bestaat uit zes toezichthouders. De leden van de RvT scholen zich periodiek en hechten veel waarde aan permanente educatie.
Daarnaast adviseren de Cliëntenraad, Ondernemingsraad, Klachtencommissies, vertrouwenspersonen en praktijkopleiders de RvB.
Mevr. L.E. Terpstra – Voorzitter Raad van Bestuur
Mevr. S. van Dijke – Lid Raad van Bestuur
Mevr. J.J. Tiemersma – voorzitter
Mevr. P.M. Zorko – vicevoorzitter
Dhr. M.R. Daniel – lid
Dhr. J.G. Bonnema – lid
Dhr. A.F. Nicolai – lid
Remuneratiecommissie: Mevr. P.M. Zorko en Mevr. J.J. Tiemersma
Auditcommissie: Dhr. J.G. Bonnema en Dhr. A.F. Nicolai
Commissie Kwaliteit en Veiligheid: Dhr. M.R. Daniel en Mevr. P.M. Zorko
Fier hanteert een helder, transparant en duidelijk financieel beleid. Uitgangspunt is dat er zoveel mogelijk middelen naar de zorg gaan, dat er geen onnodige uitgaven worden gedaan en dat er niet meer betaald wordt dan noodzakelijk.
We zijn ons bewust dat we voornamelijk met maatschappelijk geld gefinancierd worden en daarom gaan we binnen Fier met het geld om alsof het ons eigen geld is. We zorgen voor lage vaste lasten en blijven zoeken naar mogelijkheden voor externe financiering (bijvoorbeeld subsidies of bijdragen vanuit fondsen). De te maken kosten komen voort uit weloverwogen beslissingen.
Fier is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan projecten en activiteiten van Fier.
Daarnaast zijn wij een CBF erkend goed doel.
Gegevens ANBI-status Stichting Fier
RSIN/fiscaal nummer: 004755625
Gegevens ANBI-status Stichting Fiere Vrienden
RSIN/fiscaal nummer: 805497213
Je kunt doneren via deze pagina.
Hieronder vind je de hoofd- en nevenfuncties (waar relevant) van onze Raad van Bestuur en Raad van Toezicht.
Nevenfuncties:
Nevenfuncties:
Hoofdfunctie:
Nevenfuncties:
Hoofdfunctie:
Nevenfunctie:
Hoofdfunctie:
Nevenfunctie:
Hoofdfunctie:
Nevenfuncties:
Fier brengt jaarlijks een verslag uit waarin een overzicht staat van de ontwikkelingen, activiteiten en resultaten van Fier.
Lees de inspirerende verhalen van onze cliënten, medewerkers én mensen die nauw verbonden zijn aan onze missie.
Mijn moeder runde het pension en deed alles. Ze hield het schip drijvend. Daarom ben ik misschien ook wel zo trots op mijn samenwerking met Fier, die vrouwen er weer bovenop helpt.
Algemene vragen: 058 – 215 70 84 / info@fier.nl
Advies en aanmeldingen: 088 – 208 00 00 / aanmeldingen@fier.nl