chat

Projecten

Naast de reguliere zorg die wij bieden zetten we projecten op gericht op directe hulp aan slachtoffers, bewustwording of onderzoek. Projecten die bijdragen aan het voorkomen van geweld, projecten waarmee we slachtoffers iets extra's kunnen bieden en participatieprojecten. Om deze projecten te kunnen realiseren doen wij een beroep op fondsen, bedrijven, samenwerkingspartners en particuliere donateurs.

Eerst een diploma en een baan

Eerst een diploma en een baan

Schoonheidsspecialiste, stewardess of automonteur. De meiden van Fier hebben ambities. Vaak kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Van iemand die ze op het juiste moment een zetje in de goede richting geeft. Iemand die ze inspireert, prikkelt en motiveert. Motivators noemen wij ze. Drijvende krachten die onze meiden helpen hun ambities waar te maken. 

Bekijk project
Summerschool

Summerschool

Zomertijd betekent Summerschool bij Fier. Vrijwilligers komen naar Fier om de meisjes en jonge vrouwen die bij Fier verblijven de meest educatieve en inspirerende tijd van hun leven te geven. Net even ander onderwijs dan ze het hele jaar door gewend zijn. Van workshops schilderen, tot masterclasses debatteren, van een bootcamp op het Cruijff Court tot een les over politiek. 

Bekijk project
Maatjesproject

Maatjesproject

Vriendschap is jezelf kunnen zijn, kunnen zeggen wat je voelt en denkt, zonder beoordeeld en veroordeeld te worden. Iedereen heeft aandacht en vriendschap nodig, maar dit is niet voor een ieder vanzelfsprekend.

Bekijk project
Fier in de wereld

Fier in de wereld

Hoe maak jij de wereld een stukje mooier? Deze vraag was dé inspiratiebron voor het project Fier in de wereld. Tientallen meiden van Fier gingen de afgelopen drie jaar samen met vrijwilligers, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan de slag met deze vraag. Een tijd vol met prachtige plannen, nieuwe ontmoetingen en een mooiere wereld. Kijk en luister je mee?

 

Bekijk project
L.A.P. Atelier

L.A.P. Atelier

L.A.P. Atelier is een sociale onderneming, een verantwoord designermerk, opgericht door A House of Hapiness en Fier en mede mogelijk gemaakt door de Start Foundation. Het atelier biedt cliënten van Fier de kans om zich te ontplooien. Wij hergebruiken A-keuze materiaal reststoffen van gordijnen en maken er nieuwe waardevolle producten van.
Bezoek onze webshop!

Bekijk project
Blooming Bakery

Blooming Bakery

De bakkerij van Fier, Blooming Bakery, is een sociale onderneming die slachtoffers van geweld op weg helpt bij hun stappen naar zelfstandigheid. Bij Blooming Bakery doen meiden werkervaring op en leren ze alles over zowel de zakelijke als ambachtelijke kant van de bakkerij. De meiden worden begeleid door leermeesters die hen coachen bij hun leerdoelen en ze toeleiden naar opleiding en werk. Hierin werken ze samen met het Friesland College.

Bezoek de webshop!

Bekijk project