Projecten

Naast de reguliere zorg die wij bieden zetten we projecten op gericht op directe hulp aan slachtoffers, bewustwording of onderzoek. Projecten die bijdragen aan het voorkomen van geweld, projecten waarmee we slachtoffers iets extra's kunnen bieden en participatieprojecten. Om deze projecten te kunnen realiseren zijn wij vaak volledig afhankelijk van de (financiële) steun van fondsen, bedrijven, samenwerkingspartners en particuliere donateurs.

Eerst een diploma dan een baan

Eerst een diploma dan een baan

Schoonheidsspecialiste, stewardess of automonteur. De meiden van Fier hebben ambities. Vaak kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Van iemand die ze op het juiste moment een zetje in de goede richting geeft. Iemand die ze inspireert, prikkelt en motiveert. Motivators noemen wij ze. Drijvende krachten die onze meiden helpen hun ambities waar te maken. 

Bekijk project
Fier en Sterk

Fier en Sterk

‘Door te sporten raak je negatieve energie kwijt en sla je positieve energie op. Je wordt er sterk van. Helemaal als je jezelf ziet groeien.’ Het project Fier & Sterk zorgt ervoor dat de meiden die bij Fier specialistische behandeling krijgen in een periode van zes weken weerbaarder en sterker worden.

Bekijk project
Bijzondere vriendschappen

Bijzondere vriendschappen

Vriendschap is jezelf kunnen zijn, kunnen zeggen wat je voelt en denkt, zonder beoordeeld en veroordeeld te worden. Iedereen heeft aandacht en vriendschap nodig, maar dit is niet voor een ieder vanzelfsprekend.

Bekijk project
Fier & Food Academy

Fier & Food Academy

Fier & Food Academy is een intern leerbedrijf van Fier. Chefkoks leren de meisjes specifieke vaardigheden en competenties. ‘Leren door te doen, te proeven, te voelen en te ruiken’ is het motto. Binnen de Fier & Food Academy hebben we o.a. een restaurant en een eigen bakkerij.

Bekijk project
Summerschool

Summerschool

Tijdens de zomervakantie biedt Fier de Summerschool aan. Een gevarieerd programma van educatieve, culturele en creatieve workshops en lessen voor de jonge vrouwen die bij Fier worden opgevangen. Enthousiaste vrijwilligers uit het bedrijfsleven, de politiek en het onderwijs delen hun talent en kennis. Een project waarmee we binnen en buiten op een mooie manier met elkaar verbinden.

Bekijk project
Fier in de wereld

Fier in de wereld

Met het project Fier in de wereld willen we jonge vrouwen die bij Fier verblijven samen met vrijwilligers de kans geven om de wereld een stukje mooier te maken door middel van hun eigen plan. Daarbij ontwikkelen ze hun eigen talent, competenties, zelfvertrouwen en sociale contacten. Door middel van dit project willen we ze succeservaringen laten opdoen. Want: hoe goed voelt het als jouw plan slaagt?

Bekijk project