chat

Maatjesproject

Maatjesproject

Vriendschap is jezelf kunnen zijn, kunnen zeggen wat je voelt en denkt, zonder beoordeeld en veroordeeld te worden. Iedereen heeft aandacht en vriendschap nodig, maar dit is niet voor een ieder vanzelfsprekend.

Veel meiden hebben behoefte aan contacten met leeftijdgenoten: een vriendin waarmee ze kunnen kletsen, leuke dingen kunnen doen, naar de stad kunnen gaan. Iemand die er alleen voor hen is. Voor meiden die tijdelijk in een anonieme specialistische opvangvoorziening moeten verblijven, vanwege hun veiligheid, behoort die mogelijkheid even tot het verleden.

Wat willen we bereiken?

Het project Bijzondere Vriendschappen van Fier biedt meiden ondersteuning bij het opbouwen, of vergroten, van een sociaal netwerk. Ook willen wij de meiden de mogelijkheid bieden om hun competenties en vaardigheden te versterken ten aanzien van vriendschappen en relaties. Daarbij kan gedacht worden aan vertrouwen, initiatief nemen en afspraken kunnen maken en je aan afspraken houden.

Handleiding

Fier heeft een handleiding Bijzondere Vriendschappen ontwikkeld zodat ook andere jeugdzorginstellingen een maatjesproject kunnen opzetten binnen de eigen organisatie. De handleiding Bijzondere Vriendschappen ontvangen? Stuur dan een mail naar .

Bijzondere vriend of vriendin worden?

Als bijzondere vriend of vriendin ‘ontferm’ je over één van de meiden uit de opvang. Dit houdt in dat je haar een thuisgevoel geeft. Voor een dagje uit, tijdens de feestdagen of een kopje thee in huiselijke kring. Leeftijd maakt niet uit. Een bijzondere vriend of vriendin kan 60 zijn, maar ook 27. Het gaat erom dat je iemand voor langere tijd een ’thuisgevoel’ kunt bieden.

Meld je aan als vrijwilliger

Het project bijzondere vriendschappen steunen?

Ja graag! Hieronder kunt u een donatie doen aan het project Bijzondere Vriendschappen.

Steun dit project