chat

Eerst een diploma en een baan

Eerst een diploma en een baan

Schoonheidsspecialiste, stewardess of automonteur. De meiden van Fier hebben ambities. Vaak kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Van iemand die ze op het juiste moment een zetje in de goede richting geeft. Iemand die ze inspireert, prikkelt en motiveert. Motivators noemen wij ze. Drijvende krachten die onze meiden helpen hun ambities waar te maken. 

Watchful waiting

De meiden die bij Fier worden opgevangen en behandeld hebben vanwege hun verleden vaak flinke achterstanden in hun schoolcarrière opgelopen. Bij Fier zorgen we ervoor dat ze actief bezig gaan met het behalen van een diploma en het opdoen van werkervaring, zodat ze weer kunnen participeren in de maatschappij. Om ze hierin na hun periode bij Fier te blijven stimuleren, willen we inzetten op ‘watchful waiting’ (blijven volgen hoe het gaat). Daarom zijn we het project ‘Eerst een diploma en een baan’ gestart. Het project richt zich op meiden die binnen Fier een MBO-opleiding volgen en na hun verblijf in de opvang- en behandelsetting van Fier terug gaan naar hun eigen woonomgeving. Ze worden gekoppeld aan een ‘motivator’ uit hun eigen netwerk/systeem of een externe motivator die hen ondersteunt bij het behalen van een MBO-diploma en/of het vinden en behouden van een baan voor tenminste 6 maanden.

Motivator worden?

Zorg jij ervoor dat de meiden van Fier dat felbegeerde papiertje binnenhalen? Weet jij met je netwerk en werkervaring dé droombaan voor jongeren met een hulpverleningsachtergrond te vinden of creëren? Ben je enthousiast? Maatschappelijk betrokken? En wil jij je als vrijwilliger gedurende ten minste een jaar verbinden aan één van onze jonge vrouwen/meiden? Dan zijn we op zoek naar jou! We bieden je een training aan die inhoudelijke kennis geeft over de doelgroep en we organiseren enkele malen per jaar intervisie-bijeenkomsten, waarin je ervaringen als motivator worden besproken.

Klik hier om je aan te melden.

Het project ‘Eerst een diploma en een baan’ wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).