Fier in de wereld

Fier in de wereld

Met het project Fier in de wereld willen we jonge vrouwen die bij Fier verblijven samen met vrijwilligers de kans geven om de wereld een stukje mooier te maken door middel van hun eigen plan. Daarbij ontwikkelen ze hun eigen talent, competenties, zelfvertrouwen en sociale contacten. Door middel van dit project willen we ze succeservaringen laten opdoen. Want: hoe goed voelt het als jouw plan slaagt?

Dit kan van alles zijn, als het maar bijdraagt aan een mooiere wereld. Ze worden daarbij gekoppeld aan een vrijwilliger en krijgen hun eigen micro-budget. Samen schrijven ze een plan en zorgen ze voor de uitvoering ervan. Talent ontmoet talent. Cliënten en vrijwilligers leren van elkaar, zowel in de ontmoeting als in de activiteit. De cliënt is projectleider van haar eigen mini-project, de vrijwilligers ondersteunen. Samen vormen zij een team. Dit team kan ondersteuning vragen van diverse professionals binnen en buiten Fier.

Wat willen we bereiken?

Met Fier in de wereld willen we slachtoffers van geweld de kans geven om de wereld een stukje mooier te maken door middel van hun eigen plan. En ze daarbij te laten ontwikkelen in hun eigen talent, competenties, zelfvertrouwen en sociale contacten. Door middel van dit project willen we ze succeservaringen laten opdoen. Want: hoe goed voelt het als jouw plan slaagt? Als jij het voor elkaar krijgt om de wereld een stukje mooier te maken? Door middel van een eigen plan om de wereld een stukje mooier te maken, ben je bewust bezig met de wereld om je heen.

We willen ze ervaring laten opdoen in het bedenken, implementeren en uitvoeren van hun eigen plan. Ze leren samen te werken met anderen, een eigen begroting te maken en een budget te beheren. Doordat er relatief weinig budget is (100 euro per plan) leren zij bovendien creatief te denken. Hoe genereer ik zoveel mogelijk resultaat tegen zo laag mogelijke kosten?

Door de meisjes en vrouwen te koppelen aan vrijwilligers willen we hun netwerk vergroten en kennis laten opdoen. Door vrijwilligers en cliënten op een intensieve manier samen te laten werken aan een eigen project, willen we een duurzame verbinding creëren. Mooi resultaat zou zijn als de vrijwilliger(s) na afronding van het project een blijvende, positieve en coachende rol kan spelen.

De wereld een stukje mooier maken

Deze bedrijven en maatschappelijke organisaties maakten het afgelopen jaar samen met de meiden van Fier en vrijwilligers de wereld een stukje mooier:

Destillateur Lucas BolsDance4lifeRonald McDonalds Huis GroningenErikjan Koopmans PhotographyMet Verve, Azc Sint Annaparochie, Poiesz SupermarktenActiviteitencentrum OrcaCongrescentrum Logacom, It Erfskip Leeuwarden, Dierenasiel De Wissel, Politie Fryslân, Medisch Centrum LeeuwardenD-Drive Leeuwarden, Stichting Peter Pan, Friesland CollegeTelevisieomroep BNN

Nieuws

Regelmatig schrijven we over de ontwikkelingen en resultaten van Fier in de wereld. Een selectie van deze nieuwsitems vind je hier.

Hardlopen voor Dance4Life

Mooiere wereld

Wanneer wordt mijn wereld mooier?

Vrijwilliger worden voor Fier in de wereld?

Klik hier om je aan te melden

Fier in de wereld steunen?

Ja graag! Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds zijn wij inmiddels gestart met Fier in de wereld. Maar we kunnen uw steun goed gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemarie van Rijn avanrijn@fier.nl of 06-16002833.

Steun dit project