Topzorg

Zorgorganisaties Fier, Levvel en Sterk Huis onderzochten: ‘Doorplaatsen van jonge, kwetsbare meisjes in de (gesloten) jeugdzorg kan worden voorkomen’​

Doorplaatsing van jonge, kwetsbare meisjes in de (gesloten) jeugdzorg kan voorkomen worden als er eerder passende hulp wordt geboden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Achter gesloten deuren’ van zorgorganisaties Fier, Levvel en Sterk Huis. In dit onderzoek werd gekeken naar de achtergrond van jonge meisjes die vanuit een open jeugdzorginstelling in een gesloten instelling werden geplaatst. De drie zorgorganisaties pleiten voor een verbeterde aanpak. De gesloten jeugdzorg wordt de komende jaren afgebouwd en kleinschalige woonvormen worden opgebouwd. Voor de meisjes die nu nog gesloten worden geplaatst is kleinschalig wonen echter vaak geen passend alternatief. In dit project hebben we daarom gewerkt aan een goed alternatief voor deze groep meisjes.

Zie je zelf signalen waarbij je het gevoel hebt dat er iets niet in de haak is bij iemand? Spreek je zorgen (anoniem) uit via onze chat – elke dag open van 16:00 – 06:00 – en een van onze professionele hulpverleners kan je dan verder helpen.

Meer informatie

Screenshot van factsheet over signaleren van complexe problematiek
Factsheets 'signaleren van complexe problematiek' en 'behandeling van kinderen en jongeren' (pdf)
Rapport Bouwstenen
Rapport Bouwstenen (pdf)
Onderzoek 'Achter gesloten deuren' (pdf)
Werkagenda Stop de carrousel
Werkagenda 'Stop de carrousel' (pdf)

Blijf op de hoogte.

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.