Het verhaal van Drive for Life

Drive for life

‘De motortoertocht van vorig jaar was een groot succes en het hele team was direct enthousiast. Het is fantastisch om op deze manier wat te kunnen betekenen voor de cliënten van Fier. De tour verbindt mensen. Je leert elkaar echt kennen.

Wij krijgen een brok in onze keel als we denken aan wat de deelnemers allemaal hebben meegemaakt en aan de verhalen die ik heb gehoord. Ik ben dankbaar dat Stichting Drive For Life een bijdrage kan leveren aan het creëren van een geweldige dag voor de deelnemers. We gaan er vandaag samen weer een mooie dag van maken tijdens de veertiende editie van de tour bij Fier!

Ik heb in het verleden zelf deelgenomen aan de motortoertocht van Fier. Sinds 2022 begeleid ik samen met een team van motorrijders de toertocht vanuit Stichting Drive for Life. Wij zetten ons in voor onzichtbare jongeren tussen de 4 en 18 jaar die niet volledig kunnen meedoen in de maatschappij. Er zijn meer dan 400.000 kinderen in Nederland die hulp krijgen of zorg nodig hebben. Die geven wij graag een steuntje in de rug met een unieke rit die ze nooit meer zullen vergeten. Kinderen kunnen weer echt even kind zijn.

De samenwerking met Fier is ontstaan na nauw contact met Bouwdie en Geert van Team Verkeer van de Politie. Ik was vereerd en trots toen werd gevraagd of Drive for Life de begeleiding van de toertocht wilde overnemen. Er was veel vertrouwen door de hoge kwaliteitseisen die wij stellen aan onze motorbegeleiders. Veiligheid staat voorop, daarom zijn al onze motorrijders landelijk gecertificeerd. Daarnaast volgen we rijvaardigheidstrainingen, zodat iedereen goed en veilig de weg op gaat.’

Bas en Arno zijn Coördinatoren motorbegeleiding bij Stichting Drive for Life.

Deel dit artikel: