Het verhaal van Esther

Foto van Eshter

‘3 jaar geleden heb ik iets vreselijks meegemaakt in mijn toenmalige relatie. Ik woonde net samen en wat een positieve start zou moeten zijn werd een nachtmerrie. Mijn ex-partner, toen een politieagent, heeft me een weekend lang zwaar mishandeld. Ik mag blij zijn dat ik er nog ben.

Pas na een aantal maanden durfde ik het uit te maken. Het feit dat hij een agent was maakte het nog moeilijker. Hij zat voor mij extra in een machtspositie. Ik heb er daarna een jaar met niemand over gesproken. Ik heb verdrongen wat er gebeurd is, ik was heel bang. Maar op een gegeven moment kreeg ik allemaal vreemde klachten waar ik mezelf niet in herkende. Ik sliep slecht, had veel spanningsklachten. Toen ben ik naar de huisarts gegaan en heb ik verteld welke klachten ik had en dat er iets aan de hand was. Ik ging in therapie.
 
De therapeut waar ik eerst terecht kwam paste totaal niet bij mij. Ik had het gevoel dat ze niet naar mij luisterde. Ik ben toen weggegaan, ik kon nog niet vertellen wat er met me gebeurd was. De praktijkondersteuner van de huisarts was heel erg lief voor me en begaan met mij. Tegen haar heb ik kunnen vertellen wat er gebeurd was. Zij is toen voor mij gaan zoeken naar de juiste ondersteuning en een ervaren deskundige. Zo ben ik bij Fier terecht gekomen.
 
Ik heb altijd al een hond gewild. Tijdens mijn therapie heb ik een zwerfhondje geadopteerd. Hij heet Bono en ik heb hem uit het buitenland naar Nederland laten komen. Toen ik hem kwam halen van het vliegveld zat hij in een handtas en hij was zo onder de indruk, dat was heel aandoenlijk. Als ik in paniek was of emotioneel troostte hij mij. Hij is echt mijn vriendje, mijn steun en toeverlaat.
 
Ik heb uiteindelijk gelukkig aangifte durven doen. Daarmee is een bijzonder proces in gang gezet. Aangifte doen tegen je partner is heel heftig, zeker als hij een machtsfunctie heeft. Hij is verhoord en heeft bekend. Hij mag nooit meer bij de politie werken. Ik ben echt goed begeleid door de politie. Ze hebben me heel goed geholpen en daardoor kon ik het doen.
 
Binnenkort start ik met een nieuwe baan bij een IT bedrijf en ik word accountmanager voor een grote internationale organisatie. Het is een nieuwe uitdaging en daar heb ik heel veel zin in. Het gaat goed met mij. Ik heb zelfs een nieuwe vriend, dat had ik nooit verwacht.’
 
Esther (31) volgt een behandeltraject bij Fier.

Deel dit artikel: