Het verhaal van Franky

Het verhaal van Franky

‘Al sinds ik klein was, is het mijn droom om modeontwerper te worden. Dat mijn eigen kledinglabel tussen merken als Nike en Gucci hangt en andere mensen in mijn ontwerpen rondlopen. Een coole naam heb ik nog niet, dat komt later. Ik wil eerst de opleiding fashion design volgen, zodat ik nog meer leer over het vak en meer ideeën opdoe.

Ik heb nooit de kans gekregen om deze droom achterna te gaan. Een aantal jaren geleden kwam ik vanuit Nigeria naar Nederland, maar omdat ik problemen had en niet meer veilig was in mijn woonplaats kwam ik bij Fier terecht. Een veilige plek hebben was mijn doel en die heb ik nu, bij Fier kan ik daarnaast aan mijn problemen werken. Daar vertelden ze me ook over het L.A.P. Atelier. Eerst dacht ik dat het niets voor mij was, maar dat veranderde al tijdens het eerste gesprek. Nu vind ik het juist een hele fijne plek met aardige mensen waar ik veel kan leren.

Van het werken met de naai- en lockmachines word ik ook heel blij, én van de gedachte dat ik daarmee stappen zet naar mijn droom. Naast het bedienen van de machines doe ik bij het L.A.P. ook andere vaardigheden op die ik kan gebruiken in een volgende baan, zoals structuur in het dagelijkse leven aanbrengen en samenwerken met anderen. Je wordt echt voorbereid op een baan erna.

‘Ik ben er heel trots op dat de twee leermeesters van het L.A.P. Atelier mij vroegen om voor het vijfjarig bestaan een limited edition vlaggenlijn te ontwerpen’

Mijn mentor heeft het er met Sandra en Jaimey – de twee leermeester van het L.A.P. – over gehad of ik naast het maken van vlaggen nog andere dingen zou kunnen doen. Dus ze kijken of er voor mij een plek is bij A House of Happiness. En wat helemaal als verrassing kwam, is dat ze me laatst vroegen of ik voor het vijfjarige bestaan een limited edition vlaggenlijn wilde ontwerpen. Ik ben er heel trots op dat ze dit vertrouwen in me hebben en ben blij dat ze mij vroegen. Dit is heel belangrijk voor me, dus ik wil er echt iets moois van maken. Dat mensen de vlaggenlijn zien en denken: dit is cool! Ik heb vooral kleuren geselecteerd die nog nooit eerder gebruikt waren, dus ik denk wel dat ze hem mooi vinden. Wel spannend dat mijn product straks te koop is in de webshop, maar ik ben ook trots als anderen de vlaggenlijn bestellen.’

Franky (18) verblijft bij Ravi: de jongensgroep van Fier.

Herken je je in Franky’s verhaal? Of wil je ergens anders over praten? Klik dan hier om (anoniem) te chatten met onze hulpleners.

Deel dit artikel: