Het verhaal van Jennifer

Foto van Jennifer

‘Weet je wat het is met geweld, volgens mij denkt iedereen dat dat bij anderen gebeurt, maar uiteindelijk is het altijd dichterbij dan je denkt. Als hotelketen hebben wij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid in het tegengaan van geweld. Bijvoorbeeld door extra alert te zijn op veiligheid en mogelijke mensenhandel in hotels en meer te leren over het signaleren daarvan. 

Wij zijn een familiebedrijf en we houden van onze hotels en van onze mensen. We willen graag het verschil maken. Daarom zijn al onze Westcord-hotels bijvoorbeeld duurzaam en onderzoeken we continu hoe we het nóg beter kunnen doen. Dat vinden we belangrijk, zelfs als we daardoor hogere kosten hebben. Daarnaast vinden we het belangrijk om mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven in ons bedrijf. Soms is dat een succes en soms ook niet, maar het is altijd een waardevolle ervaring.

Een paar jaar geleden werd ik uitgenodigd door een medewerker van Fier. Of ik eens kennis wilde maken. Toen ik voor het eerst naar de Veilige Veste kwam, maakte dat veel indruk op me. De verhalen van de cliënten, de betrokkenheid van de medewerkers. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een samenwerking tussen Westcord en Blooming Bakery. We zijn er trots op dat we in onze hotels het gebak van Blooming Bakery verkopen. Ik denk dat het voor cliënten van Fier veel betekent dat de producten die ze maken, verkocht worden in luxe hotels. En wij vinden het dan weer fijn dat het taart is met een verhaal en dat wij op die manier Fier kunnen steunen.

Ik vind het mooi om te zien dat mijn kinderen langzamerhand een steeds prominentere rol in ons bedrijf gaan spelen en dat ook zij die maatschappelijke betrokkenheid hebben. Zo kreeg ik vorige week ineens een mail van mijn zoon over een sponsor-fietstocht die hij aan het organiseren is binnen Westcord Hotels. De opbrengst daarvan bleek ook naar Fier te gaan.

Het is fantastisch om te ervaren hoe onze kinderen de wereld aan het veroveren zijn. Ik vind het top als ze tegen mij zeggen: ‘Je bent echt zó ouderwets!’ Ik geef ze dan ook graag de ruimte om hun ideeën en innovatieve concepten binnen het bedrijf door te kunnen voeren.

Soms vraag ik me af of we wel genoeg doen. Als ik jullie nog ergens bij kan helpen, bellen jullie me dan…?’

Jennifer Westers is eigenaar van Westcord en zet zich al jarenlang in voor Fier.

Deel dit artikel: