Het verhaal van Karin

‘Tijdens mijn drukke stage in Den Haag at ik regelmatig buiten de deur. Je had daar zoveel leuke, kleine tentjes met lekker, maar toch gezond eten. Na vijf jaar daar wonen en werken, ben ik weer terug naar Leeuwarden gegaan. Hier vielen de afhaalmaaltijden toch wel een beetje tegen, veel van hetzelfde en vaak toch aan de ongezonde kant. Ik dacht, kan dat niet anders? Kan ik niet een plek creëren waar mensen gezond af kunnen halen, voor niet al teveel geld? Drie-en-een-half jaar geleden ben ik daarom Bowls ’n Rolls begonnen, omdat ik pokébowls gewoon zo tof vind!

Na enige tijd ging ik op zoek naar lokale ondernemers om mijn assortiment aan te vullen. Zo kwam ik bij Blooming Bakery terecht. Na heel leuk contact met één van de leermeesters, zijn we gaan samenwerken. Omdat ik met Bowls ‘n Rolls dus zo’n ander concept had geïntroduceerd in Leeuwarden, paste de Blooming Bakery daar perfect bij – bijzonder goede baksels met een al net zo bijzonder verhaal.

Het is zo belangrijk dat de meiden en jongens die met geweld te maken hebben gehad of een slecht verleden hebben, weer hun plekje terug in de maatschappij kunnen vinden. Dat dat kan door te bakken, dat vind ik super. Als ik naar mezelf kijk, vind ik het altijd heerlijk om met eten bezig te zijn. Je kan even je zinnen verzetten, hoeft niet na te denken over wat er verder allemaal nog moet of speelt. Ik vind het mooi dat wij als restaurant op deze manier aan de toekomst van de meiden en jongens kunnen bijdragen.

Klanten vragen wel eens: ‘Bakken jullie die taarten zelf?’ Dan bekennen we dat dat niet zo is en kunnen we direct het mooie verhaal van de Blooming Bakery vertellen. Dat zorgt voor bijzondere gesprekken en reacties van klanten.

Ik krijg er dan ook enorm veel energie van als ik klanten tevreden zie weglopen. Als ze iets eten en zeggen: ‘Wow, dit is echt lekker!’ Het is heel gaaf als je op een gegeven moment iemand regelmatig ziet terugkomen. Zo zijn er een aantal vaste gasten die al bijna vier jaar wekelijks bij ons langskomen. Dat is wel echt de kers op de taart.’

Karin is eigenaresse van Bowls ’n Rolls in Leeuwarden, waar producten van de Blooming Bakery worden verkocht.

Deel dit artikel: