Het verhaal van Keimpe

Foto van Keimpe

‘Je hebt spaghetti armen.’ Dat is wat een meisje tegen mij zei toen ik zestien was. Ik herinner het me nog heel goed. Ik voetbalde destijds al jaren, maar had niet zoveel spiermassa. Na die opmerking wilde ik zelf ook graag sterker en zwaarder worden. Bovendien kampte ik met een knieblessure, dus ging ik op zoek naar een andere sport. Ik heb boksen en crossfit geprobeerd, maar dat was het beide niet voor mij. Powerlifting wél, kwam ik achter. Powerlifting is een vorm van krachttraining waarbij het gaat om veel gewicht, weinig herhalingen en een drietal oefeningen: bench press, squat en de deadlift. Dat doe ik nu vijf keer in de week. Sporten geeft me een gevoel van vrijheid. Het is mijn moment. Een moment waarop ik even niets aan mijn hoofd heb.

Naast sporten ben ik in mijn vrije tijd ook graag bij vrienden. Dan spelen we vaak relatief onbekende bordspellen. Zo heb ik zelf ook wel eens de ontwikkeling van nieuwe bordspellen gesponsord via crowdfundplatforms, dan betaal je een x bedrag en krijg je later het spel opgestuurd. Maar bijna elk spel bevatte volgens ons wel een ondoordacht element, daarom hebben wij geprobeerd om eigen spel te ontwikkelen. Een strategisch spel. Niet gebaseerd op geluk, want dat vinden we irritant.

Met karton uit de supermarkt hebben we met z’n drieën ons spel in anderhalf jaar in elkaar weten te knutselen en getest. En daar is het ook meteen bij gebleven. Het spel bedenken vonden we leuk, maar het verder ontwerpen en serieus uitbrengen zien we niet zitten. Daar zijn we niet creatief genoeg voor. Laat mij maar data en processen analyseren.

Na mijn studie bedrijfseconomie werkte ik zes jaar bij de gemeente op een Waddeneiland. Ik woonde er ook en hoewel dat leuker klinkt dan het is, vond ik er op een gegeven moment mijn draai. Maar na een tijd begon ik de uitdaging in het werk te missen en dus ging ik iets anders zoeken. Zo kwam ik bij Fier terecht als controller. In die functie hou ik me veel bezig met processen en data-analyses. Ik mag me overal mee bemoeien, maar er wordt ook van me verwacht dát ik me overal mee bemoei. Het is een dynamische omgeving met complexe financieringsstromen en dat vind ik juist zo leuk. I’m thriving on chaos.’ 

Keimpe (31) is controller bij Fier.

Deel dit artikel: