Het verhaal van Monica

Monica Gaastra

‘Iets wat niet iedereen van mij weet is dat ik vanaf jongs af aan al ben begonnen met paardrijden. Mijn moeder heeft een paardenbedrijf dus ik ben er echt mee opgegroeid. Ik heb internationale wedstrijden gereden en ook heb ik meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen. Tijdens paardrijden kom ik echt lekker tot rust, ik laat mijn telefoon thuis en ga een heerlijk stukje rijden door de bossen. Dan vergeet ik even alles om mij heen.

Ik woon in Rotterdam, en dit voelt wel echt als mijn thuis. Ik kan hier mezelf zijn, niks is te gek hier. Wel mis ik af en toe de natuur en de rust om me heen, maar dit kan ik gelukkig weer opzoeken als ik paard ga rijden bij mijn moeder in de buurt van Haarlem.

Ik werk al een paar jaar als manager van de Facilicom Foundation, deze organisatie werkt aan een betere leefomgeving voor iedereen. Zo hebben wij vorig jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Fier. We zijn in de tuin gaan werken, hebben geholpen met schoffelen, onkruid weghalen, planten water geven, en nog veel meer.

‘Ik heb gemerkt dat ik het belangrijk vind om iets meer te doen dan alleen mijn werk, ik zou graag impact willen maken

Het was voor mij een bijzondere ervaring, we werden zo hartelijk door Fier ontvangen. Ik vind dat Fier als organisatie hele mooie dingen doet, en ik denk dat het ook erg belangrijk is. Hier zou meer aandacht voor moeten zijn.

Ook ben ik groot bewonderaar van de Blooming Bakery, het is goed voor de meiden en jongens om even wat anders te doen. Niemand wordt er blij van om constant in angst te leven. Daarom hebben wij hier met liefde een donatie aan geleverd. Dit jaar gaan we weer kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Het werken hier geeft me super veel voldoening en ik vind het fijn om mijn steentje bij te kunnen dragen aan een organisatie als deze. Ik heb een fijne dag gehad wanneer ik mensen om me heen blij heb kunnen maken. Ik hou ervan om te geven, en minder om te nemen. Wat te kunnen betekenen voor een ander, dat vind ik fijn.’

Monica Gaastra is manager bij Facilicom Foundation en zij zijn donateur van Fier.

Deel dit artikel: