Het verhaal van Nicky

Foto van Nicky

‘Ik zet me graag in voor jongeren, zo heb ik in het verleden mode-events opgezet om meer diversiteit op de catwalk te brengen, in samenwerking met jongeren die misschien anders hun talent niet kunnen laten zien of niet snel op een catwalk terecht zouden komen. Ik vind het belangrijk om zo diversiteit en inclusiviteit onder de aandacht te brengen. En daar zou ik graag mee doorgaan in de toekomst. 

Ook heb ik deel uit gemaakt van het bestuur van Alert FondsEen onafhankelijk jongerenfonds, dat financiële ondersteuning geeft aan activistische projecten over de hele wereld, die worden uitgevoerd  voor en door jongeren. De projecten waren gericht op bijvoorbeeld politieke participatie, mensenrechten, gender, seksualiteit en milieu. Allemaal met het doel om verbetering te realiseren. Ik vond dat heel gaaf om zo activisten over de hele wereld te ondersteunen. Voor de toekomst lijkt het me ook leuk om weer nieuwe projecten op te zetten waarin ik jongeren uit kansarme omgevingen de kans kan geven om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.
 
Het is daarom extra mooi om te werken bij een organisatie als The Body Shop die zich inzet voor mens, dier en planeet, en aandacht heeft voor fairtrade. Dat waren zeker dingen die de doorslag gaven om hier te gaan werken. Activisme is onderdeel van ons DNA, je kunt business doen en je kunt ook iets goed doen voor de wereld. Ik werk al een tijd met heel plezier bij de The Body Shop.
 
We gaan partnerships aan om zo doelen te ondersteunen en onder de aandacht te brengen. Dit jaar hebben we een nieuwe campagne met het European Youth Forum, zij vertegenwoordigen meer dan 100 jeugdorganisaties in Europa. We willen samen de stemgerechtigde leeftijd proberen te verlagen naar 16.
 
Vorig jaar hebben we samen met Fier campagne gevoerd om te strijden tegen geweld tegen vrouwen. Ik ben erg trots op deze samenwerking! Ik vond het ook leuk en leerzaam om een rondleiding te krijgen door de Veilige Veste in Capelle aan den IJssel en te zien welke mogelijkheden jullie bieden aan de jongeren en vrouwen die bij jullie verblijven. Ik vind het mooi en waardevol dat wij daar een bijdrage aan hebben geleverd. Ik kijk uit naar een nieuwe actie!’

Nicky Ruisch is Communications & Activism Manager Benelux bij The Body Shop en heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor Fier.

Deel dit artikel: