Het verhaal van Victor

‘Mijn vader had vroeger een ouderwetse platenspeler. Als vierjarig hummeltje stond ik toe te kijken hoe hij platen afspeelde. Daar is het allemaal mee begonnen. Toen ik twaalf jaar oud was, kocht mijn vader een draaitafel voor me. Sindsdien heb ik leren draaien en probeer ik mezelf daar elke dag in te verbeteren. Sinds ik bij Ravi verblijf heb ik geen draaitafel meer in de buurt, maar ik heb wel een programma waarmee ik muziek produceer. Ik kan nog niet echt produceren, maar ik kijk veel tutorials en probeer veel uit. Ik weet dat, zolang je maar veel oefent, je het vanzelf leert.

Ik zou wel meer willen draaien, maar ik kan er nu nog niet mijn brood mee verdienen. Mijn ouders hebben me aangeraden eerst een studie af te maken, dan heb ik altijd een back-up. Een bekende sporter als Epke Zonderland heeft naast zijn sportcarrière ook gestudeerd. Hij is nu arts en zo kan hij na zijn sportcarrière alsnog voor brood op de plank zorgen. Zo’n basis lijkt mij ook verstandig.

Ik ben nu bezig met het CIOS, een sportopleiding. Vanaf de middelbare school leek het me al leuk de kant van sport en bewegen op te gaan, maar toen school erachter kwam dat ik een verleden met depressies had, moest ik beginnen op mbo niveau één. En dat terwijl ik een hoger niveau aan kon. Ik vind het wel vervelend dat je wordt afgerekend op je depressies. Een depressie vat iemand niet samen. Je kan een depressie hebben, maar je bént niet je depressie. Dat geldt voor alle psychische problematiek die iemand heeft, vind ik. Daarom heb ik vandaag ook een toepasselijke trui aangetrokken: ‘Boys get sad too’.

Ik voel me compleet als ik achter mijn draaitafel sta en dat is waar het me om gaat. Doen wat ik écht leuk vind. Tot die tijd ga ik graag naar techno- en hardcorefestivals. Maar ik kan naar allerlei soorten muziek luisteren, hoor. Soms luister ik ineens naar Britney Spears, haha! Nu ik bij Ravi verblijf vind ik het fijn dat ik in goed overleg met verlof kan en dan een festival kan bezoeken. Ik heb het naar mijn zin bij Ravi, ik voel me hier thuis. Maar ik vind het ook fijn weer even naar mijn vrienden of familie te kunnen. Dan ben je even uit deze omgeving.’

Victor volgt een behandeltraject bij Ravi, de jongensgroep voor jongens en mannen die te maken hebben gehad met geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Deel dit artikel: