Advies voor professionals

Op deze pagina vind je informatie over wat Fier voor je kan betekenen als je vanuit je beroep te maken krijgt met geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Verschillende beroepsgroepen krijgen te maken met geweld in afhankelijkheidsrelaties, zoals huisartsen, docenten en jongerenwerkers. Het kan dan moeilijk zijn om in te schatten wat een goede vervolgstap is. Onze professionals kunnen je hierbij helpen.

Wat voor advies geeft Fier?

Als je contact met ons opneemt dan luisteren we eerst naar de situatie. Een geweldssituatie is vaak complex: je hebt te maken met meerdere factoren die elkaar beïnvloeden en vaak spelen er meerdere problematieken. Wij kunnen onder andere helpen bij de volgende onderwerpen:

  • vermoeden van geweld;
  • vragen over een specifieke casus;
  • vragen over het aanmelden van een cliënt;
  • wachttijden;
  • financieringen.
Wij geven ook advies over inhoudelijke thema’s, zoals seksueel geweld, mensenhandel/loverboyproblematiek, vroegkinderlijke traumatisering, huiselijk geweld en eergerelateerd geweld.

Neem contact op via
088 – 20 80 000

Of stuur een e-mail naar
aanmeldingen@fier.nl

Beschikbaarheid advies

Ons advies is beschikbaar voor alle professionals in heel Nederland. Wij delen graag onze kennis om mensen die te maken hebben (gehad) met geweld in afhankelijkheidsrelaties de hulp te geven die zij nodig hebben.

Anoniem contact - Chat met Fier

Wil je advies, maar is er een reden om hierbij anoniem te blijven? Dan kun je contact opnemen via Chat met Fier. Deze chat wordt bemand door professionele hulpverleners en is elke werkdag open van 16:00 tot 06:00 en in het weekend van 20:00 tot 06:00.

Meer informatie

Verwijzen naar Fier

Wil je iemand verwijzen naar Fier voor behandeling en/of opvang?

Hulpaanbod

Een overzicht van de verschillende vormen van hulp die Fier biedt.

Over Fier

Informatie over waarom Fier bestaat en wat ons doel is.

Blijf op de hoogte.

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.