chat

Loverboyproblematiek

Mensenhandelaren maken jonge meiden of jongens doelbewust afhankelijk en emotioneel aanhankelijk, om ze vervolgens door geweld, dreiging en misbruik van hun kwetsbaarheid uit te buiten in de prostitutie.

Fier heeft sinds 1999 ervaring met deze jonge slachtoffers, die zijn gebruikt en misbruikt, geïntimideerd en mishandeld door mensen die voor het ‘snelle geld’ gaan. Vaak beginnen de problemen al in de vroege kinderjaren. In veel gevallen is er sprake van doorlopende kindermishandeling of verwaarlozing. Veel van de meisjes zijn aan het eind van de basisschool of het begin van de middelbare school aangerand of verkracht of komen in een (misbruik)relatie terecht met een veel oudere jongen of man. Vanaf die tijd gaat het van kwaad tot erger. De meiden zijn gemiddeld zeventien jaar oud als ze bij Asja worden opgenomen. Dan hebben de meeste meiden en hun ouders ook al een forse hulpverleningscarrière achter de rug.

informatie voor cli+½nten-vierkant

Het aanbod van Fier

Asja
Asja is een veilige en gestructureerde opvang- en behandelvoorziening voor meiden van 12 tot en met 23 jaar die als gevolg van misleiding, dwang en/of geweld in de prostitutie terecht zijn gekomen, of ernstig risico lopen om hierin terecht te komen vanwege hun contacten met loverboys/pooierboys en andere foute contacten. Vanuit de visie van Fier wordt er niet alleen gekozen voor een ‘veilige plek’ (waar meiden vaak niet alleen tegen een fout netwerk beschermd moeten worden, maar ook tegen zichzelf omdat ze geneigd zijn terug te gaan naar diegene(n) die hen ernstig bedreigt/bedreigen) maar wordt ook behandeling aangeboden om deze meiden sterker en minder kwetsbaar in de maatschappij te maken.

Bij Asja worden meiden opgenomen bij wie sprake is van een enkelvoudig of meervoudig trauma. Meiden die in Asja verblijven hebben een eigen kamer, daarnaast delen ze met 8 of 9 andere meiden een woonkamer, keuken en badkamer. De gemiddelde verblijfsduur in Asja is 9 tot 12 maanden.

Hier vindt u meer informatie over de diagnostiek en behandeling.

.

Vragen, advies nodig of meer informatie?

U kunt 24/7 contact opnemen met medewerkers van ons team Advies & Aanmelding op

088 - 20 80 000 stuur een e-mail