Kom jij in actie voor kwetsbare kinderen en jongeren?

Ieder jaar helpen we bij Fier honderden kinderen en jongeren uit Nederland die te maken hebben met geweld, verwaarlozing en uitbuiting. Door armoede en de lastige situaties waarin ze opgroeien zijn ‘gewone’ dingen voor hen vaak niet vanzelfsprekend. Kleding, schoolspullen, maar ook het vieren van een verjaardag, zwemles, sporten, een maatje en de kans om nieuwe dingen te leren. Naast een veilige plek en zorg zijn deze dingen juist belangrijk voor deze kinderen en jongeren. 

Wij zijn de actie 4voorFier gestart, omdat wij vinden dat zij net als ieder kind meetellen en recht hebben op kansen in onze maatschappij! 

Help jij mee?
Wij kunnen jouw hulp hard gebruiken. We vragen je om een donatie en 4 mensen uit je omgeving te motiveren dit ook te doen. Als zij op hun beurt ook 4 mensen vragen en zij vervolgens hetzelfde doen, zorgen we samen voor een positieve toekomst voor deze kinderen! Wil je meer doen? Dat kan! Kijk op onze Kom in actie pagina voor concrete ideeen en promotiematerialen. 

Meer weten waarom deze actie zo hard nodig is, waaraan we het ingezamelde geld besteden, wat Fier is en voor welke kinderen en jongeren deze actie bedoeld is? Kijk dan hier.

€ 7051,-
Totaal opgehaald

  • 4voorFier profielen

Een maatje en winterkleding voor Rachida

Rachida (14) vluchtte uit Irak. In een vluchtelingenkamp werd ze door haar familie gedwongen om te trouwen met een veel oudere man die haar slecht behandeld. Eenmaal in Nederland komt ze al snel bij Fier terecht. Ze voelt zich nu weer veilig, maar ook eenzaam zonder familie. Sinds kort heeft ze een maatje: Nynke. Samen drinken ze thee, gaan ze naar de bioscoop of gewoon een eind lopen door het park. Vorige week kreeg Rachida te horen dat ze kleren en een winterjas mocht uitzoeken. Wat fijn dat dit kan!

  • 4voorFier profielen

Bijles en boeken voor Dana

Dana’s (18) ouders kunnen niet voor haar zorgen. Al op haar vierde werd ze uit huis geplaats en verhuisde van pleeggezin naar pleeggezin. Op zoek naar liefde en aandacht kreeg ze iets met een jongen die niet goed voor haar was. Hij dwong haar tot nare dingen, totdat iemand de politie belde. Nu woont ze bij Fier. Dana werkt hard om alles wat ze heeft meegemaakt te verwerken. Ze gaat weer naar school en krijgt bijles van een vrijwilliger. Met succes! Laatst haalde ze zelfs een 8 op Nederlands.

  • 4voorFier profielen

Een fiets en voetbaltraining voor Jesper

Jesper (9) woont samen met zijn moeder en zusje in een blijf-van-mijn-lijfhuis. Hij mist zijn vriendjes van thuis en zijn juf. Op de nieuwe school kent hij nog niet veel kinderen, maar sinds kort heeft hij – voor het eerst - een eigen fiets! Daarmee crosst hij nu samen met jongens uit zijn klas naar voetbaltraining. Zijn teamgenootjes zijn blij met Jesper; hij blijkt een steengoede verdediger te zijn.

Wij komen in actie! Jij toch ook? #IkbenFier

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.