Training seksuele en criminele uitbuiting met webinar en e-learning

Webinar: donderdag 3 oktober 2024 14.00 - 16.00 uur

Waarom een training over uitbuiting/mensenhandel?

Seksuele en criminele uitbuiting hebben een ontwrichtend effect op kinderen, jongeren en volwassenen die slachtoffer worden en op de samenleving als geheel. Jonge mensen zijn vaak slachtoffer, maar ook pleger van deze vormen van mensenhandel.

 • Meer dan de helft van de middelbare scholen in Nederland heeft zorgen dat hun leerlingen slachtoffer zijn van criminele uitbuiting (onderzoek CKM).
 • Naar schatting zijn gemiddeld twee tot drie meisjes per middelbare school van duizend leerlingen slachtoffer van seksuele uitbuiting (onderzoek Nationaal Rapporteur Mensenhandel).
 • Meer dan de helft van de plegers is jonger dan 25 jaar (onderzoek Nationaal Rapporteur Mensenhandel).

Als professional voel je het meestal wel aan als het niet goed gaat met een jongere. Je wilt dan helpen, maar hoe doe je dat? Met deze training – bestaande uit een webinar en uitgebreide e-learning – geven we je handvatten om jongeren te helpen als zij slachtoffer zijn van criminele- en/of seksuele uitbuiting.

Na het volgen van het webinar en de e-learning, weet je:

 • welke vormen van uitbuiting er zijn;
 • wat de gevolgen van uitbuiting zijn voor slachtoffers en plegers;
 • hoe je een uitbuitingssituatie herkent;
 • hoe je een uitbuitingssituatie kan voorkomen;
 • hoe je kunt handelen als je denkt of weet dat iemand slachtoffer is;
 • hoe je kunt organiseren dat er hulp wordt geboden.

Certificaat van deelname en accreditatiepunten

Voor deze training kan je een certificaat van deelname en/of accreditatiepunten ontvangen. Op dit moment is de training geaccrediteerd bij:

 • SKJ – Stichting Kwaliteitsregister Jeugd: 8 punten
 • Registerplein: 8 punten
 • Verpleegkundig Specialisten Register: 6 punten
 • Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG): 3 punten

Aan het einde van de e-learning maak je een toets. Bij het behalen daarvan ontvang je automatisch een gepersonaliseerd certificaat in je mailbox.

Inhoud en sprekers webinar op 3 oktober

Mensenhandelexperts Sjoerd van Bemmel en Johannes Dijkstra introduceren het thema uitbuiting. Zij zijn werkzaam bij het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM) en Fier. Ook andere deskundigen komen aan het woord in het webinar: zorgcoördinator slachtoffers mensenhandel Loredana Alasia, ervaringsdeskundige Danushika Friederichs en kinderrechtendeskundige Karin Kloosterboer. Na het webinar krijgen deelnemers via de mail een registratielink naar de e-learning die eenieder op eigen tempo kan volgen (tijdsinvestering 6 – 8 uur).

Zowel webinar als e-learning zijn concreet en afwisselend, praktisch, aansprekend en samengesteld op basis van de laatste onderzoeken en kennis van zaken. Je krijgt degelijke basiskennis en weet na afloop hoe te handelen.

Praktische informatie

De kosten bedragen € 175,- (excl btw, € 211,75 incl. btw) per deelnemer voor de gehele training: webinar en e-learning. Fier werkt zonder winstoogmerk. Na aanmelding ontvang je een link voor het webinar. Het webinar vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. De registratielink naar de e-learning krijg je na afloop van het webinar. Deze geeft je een jaar toegang tot het lesmateriaal.

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de training en het webinar op 3 oktober. Er zijn twee opties voor betalen: direct of op factuur. Let goed op de stappen die je voor beide opties moet doorlopen. Bij direct betalen ga je na het invullen van je persoonsgegevens door naar keuzeoptie 1. Bij betalen op factuur ga je na het invullen van je persoonsgegevens door naar keuzeoptie 2.

Wil je eerst meer informatie, mail dan naar elearningmensenhandel@fier.nl.

Aanmeldformulier training: webinar 3 oktober en e-learning

Persoonsgegevens
Keuzeoptie 1: Direct betalen
Belangrijk! Vergeet niet NA het betalen in de betaalomgeving (waarna je terugkomt op deze pagina), onderaan op deze pagina op 'verstuur' te klikken, anders komt enkel je betaling, maar niet je aanmelding binnen. Sla de velden van keuzeoptie 2 (betalen met factuur) over.
De kosten bedragen € 175,- (excl btw, € 211,75 incl. btw). Klik hier om direct te betalen.
Keuzeoptie 2: Gegevens factuur
De kosten bedragen € 175,- (excl btw, € 211,75 incl. btw). Wil je betalen via factuur? Vul dan al onderstaande gegevens in en klik op 'verstuur'.